Silhouette Soft - Американски лифтинг

Представлява ефективен метод за преодоляване на загубата на обем и увисването на кожата в средната и долната част на лицето, който е одобрен от FDA през 2006 г. и предлага алтернатива на пациентите, които поради различни причини не са склонни да се подложат на хирургична интервенция. Предотвратява и забавя появата на признаците на остаряване, прилага се също с цел освежаване и подмладяване на лицето. Съставките са естествени и напълно резорбируеми.

Използват се биодаптивни, трайни конци с конуси от гликоличен кополимер. Процедурата се извършва с местна упойка от страна на квалифициран доктор и е планирата така, че с две движения се постига повдигане на средната част на лицето, линията на брадичката, веждите и дори носа.

Конците са произведени от напълно резорбируема полилактична и гликолична киселина. По повърхността им са разположени двупосочни еластични конуси. Според предназначението им конците са с 8, 12 или 16 конуса. За период от 6 до 24 месеца те се превръщат в напълно безвредна лактична киселина и стимулират синтезирането на колаген. Процедурата се извършва в стерилна обстановка, при което докторът въвежда конеца в кожата с фина игла. Прилага се местна упойка за осигуряване на конфорта на пациента по време на процедурата, която трае 30-40 минути. Веднага след процедурата пациентът е в състояние да се прибере вкъщи. Ефектът се изразява в повдигане на бузите, коригиране на овала на лицето и линията на брадичката, повдигане на веждите и възвръщане на хармоничните пропорции на лицето. Във всяка от двете части на лицето се поставят от 2 до 4 конеца, като конецът се въвежда в подкожието през съответната входна точка. Локална анестезия се прилага само във входната и изходната точка. Не се налага хирургична емисия и правенето на шев. Методът е подходящ за пациенти, които не са склонни да се подлагат на операция и не желаят поставянето на перманенти материали в лицето им.

Възможно е до три дни след процедурата да се образува малка вдлъбнатина в точката на въвеждане, но повечето пациенти са в състояние още на следващия ден да се върнат към ежедневните си дейности без да се притесняват от синини и белези. Понякога се образуват малки синини, които могат да се прикрият успешно с грим. Не са срещани трайни или генерални усложнения. Ефектът продължава от 5 месеца до две години. Методът Silhouette Soft може да се съчетава с прилагане на ботулинов токсин и други методи за лечение. Периодичността на прилагане на процедурите следва да се определи от специалистът, който е отговорен за терапията. Необходимо е всички процедури да се извършват от опитен медик.