Естетична хирургия

Пластичната хирургия е дисциплина, състояща се от естетична (козметична) и реконструктивна (възстановителна) хирургия. Естетичната хирургия, подобрявайки външния вид на пациентите им създава по-голяма самоувереност, щастие и радост. Реконструктивната хирургия коригира вродени или придобити дефекти на тялото с цел подобряване на неговата форма и функции.

Естетичната, пластичната и реконструктивната хирургия обслужва широк кръг пациенти. За разлика от много хирургически отрасли, отделението действа с мисията да коригира и подобри външния вид и функцията едновременно. Основната разлика между естетичните, пластичните и реконструктивните операции е различните пропорции на функция и външен вид. При преминаването от естетична към реконструктивна хирургия, функционалните корекции стават все по-изявени.

Естетична хирургия

Естетичната хирургия, както подсказва и името, е пътуването на лицето и тялото към по-красивото. Въпреки че понятието естетика се променя през епохите и културите, критериите за красота на човешкото тяло са останали почти същите и колкото по-близо е до тези критерии, толкова по-добре се чувстват. Естетичната хирургия влиза в игра в този момент и придружава човека в стремежа му. Магията на естетичната хирургия е, че човек може да намери най-подходящия и най-красив вариант за себе си.

Основните операции за естетична хирургия са изброени в по-долу. Ако има процедура, от която се интересувате, но не е в списъка,  не се колебайте да се свържете с нас за допълнителна информация.