Лицев лифтинг с повдигащи конци

Скелетно-мускулна и съединителната тъкан на лицето се променя с годините, което води до промяна на вида на кожата. Спирането на увисването на меките тъкани, предотвратяването на отпускането на шията и изразените назолабиални бръчки е възможно чрез прилагане на процедури за подмладяване на лицето. При нехирургичните естетически намеси най-често се прилагат ботулинов токсин, дермални филъри и химически пилинг, при които намесата е краткотрайна, а възстановяването бързо. Нехирургичните процедури са популярни и поради факта, че не се прилагат в операционна. Процедурата за лицев лифтинг с конци Spring thread представлява алтернатива на по-инвазивните хирургични методи за лифтинг и осигурява по-кратък период на възстановяване. Spring thread е разработен във Франция метод за по-траен лифтинг без операция, с омекотяващи мимиките еластични конци, който осигурява заличаване на деформациите без опъване.

При прилаганите по-рано процедури за повдигане с твърди и нееластични конци съществува вероятност от спазми, породени от мимическите движения на лицето или скъсване при пренатягане, водещо до нежелана симетрия. Впоследствие са разработени по-разтегливи конци за максимално удовлетворяване на очакванията на пациентите. При френския метод за повдигане с конци не съществува риск от скъсване в нормални условия. Благодарение на придадената на конците еластичност се запазват мимическите движения и естественото изражение на лицето. Удължена е трайността на подмладяващият ефект на процедурата, който се запазва от 4 до 6 години.

Процедурата се извършва с местна упойка и продължава от 30 до 45 минути. Намесата е минимална и без белези, поради което пациентът много бързо се възстановява и се връща към ежедневните си дейности. Методът е лесноприложим, безболезнен и не оказва влияние върху ритъма на живот на пациентите. Препоръчва се за всяка възраст и всяка степен на отпускане на лицето.

Тази процедура, известна като динамичен лифтинг, предлага алтернативен метод на пациентите, които не желаят да се подлагат на хирургична процедура за повдигане на лицето или въпреки че желаят не са подходящи за такава.